پشه حشره ای بالدار و خونخوار از راسته بالداران است. این حشره، عضو خانواده ای با بیش از ۳۵۰۰ گونه متفاوت می باشد. صدای وزوز گوش خراش و درد و خارش ناشی از نیش پشهها، آن ها را به یکی از آزاردهنده ترین موجودات برای انسان ها تبدیل کرده است، گویی این حشرات آفریده شده اند تا کابوس شب های تابستان ما باشند.
نام لاتین پشه-mosquito، از ترکیب دو واژه با ریشه اسپانیایی به معنای مگس کوچک، گرفته شده است. با این وجود، شباهت این دو حشره فقط در نام آن ها خلاصه می شود، زیرا پشهها می توانند چندین برابر مگس ها دردسر ایجاد کنند.
سم کشنده پشه اسمارت پک بیفن آی تی
صفحه نحوه خرید و ارسال را مطالعه کنید
یک لیتری: ۶۵۰/۰۰۰ – دو لیتری: ۱/۱۵۰/۰۰۰ – چهار لیتری: ۱/۷۵۰/۰۰۰
قیمت ها به تومان است
خرید،فروش سم کشنده پشه | سم قوی برای از بین بردن پشه | سم پشه کش | سم دفع پشه | داروی پشه | سم ضد پشه | سم پاشی پشه | بهترین سم برای کشتن پشه | سم خارجی و اثرگذار برای نابودی پشه
مشکلات ناشی از پشهها فقط به چند مورد گزیدگی دارای خارش و درد منتهی نمی شود، آن ها از طریق انتقال بیماری، سالانه هفتصد هزار انسان را به کام مرگ می فرستند، بدین ترتیب این حشرات مزاحم، در لیست کشنده ترین جانداران کره زمین، جایگاه نخست را از آن خود کرده اند.
مشخصات ظاهری و آناتومی پشه:
پشهها حشراتی کوچک، به رنگ خاکستری تیره تا سیاه و دارای قابلیت پرواز هستند.
قسمت های اصلی تشکیل دهنده بدن پشهها عبارتند از:
- سر
- تنه
- بخش شکمی
این سه قسمت، روی هم رفته، کمتر از ۱۶ میلیمتر طول دارند.
بال ها:
علاوه بر قسمت های اصلی بدن، پشهها دارای دو بال با رگبندی مشخص هستند.
شکل بال های این حشرات، باریک و کشیده بوده و برای حمل بدن سیلندری آن ها، به خوبی سازگاری یافته است.
آنتن ها:
.آنتن ها، دو چشم مرکب و نیش طویل، بخش های اصلی موجود در سر پشهها هستند
.وظیفه اصلی آنتن، کمک به بوییدن محیط است؛ اما در پشههای نر اوضاع کمی فرق می کند
ساختار آنتن پشههای نر با آنتن پشههای ماده، تفاوت دارد، این ساختار در پشههای نر، دارای انشعابات زیادی است و شبیه پر، پرپشت به نظر می رسد.
هر یک از انشعابات، مجهز به گیرنده های صوتی است که پشهی نر را در تشخیص صدای بال زدن ماده ها، یاری می کند.
گیرنده های بویایی موجود در آنتن این پشهها، می تواند کمترین میزان فرومون های بر جای مانده از پشههای ماده را تشخیص دهد.
پاها:
هر پشه به جز بال، شش پا دارد که با کمک آن ها می تواند بر روی سطوح مختلف بایستد. بال و پاهای این حشره، هر دو به بخش میانی یا تنه متصل هستند. علاوه بر اندام هایی که نام برده شد ارگان های حیاتی دیگری نیز در بدن پشهها وجود دارد. اکثر این ارگان ها در بخش شکمی که انتهایی ترین قسمت بدن این حشرات است، تجمع یافته اند.
چرخه زندگی پشهها:
پشهها حشراتی بسیار فرصت طلب هستند و عمر نسبتاً کوتاهی دارد. زندگی این حشره متشکل از چهار مرحله اصلی می باشد.
مراحل زندگی پشهها به ترتیب زیر می باشند:
- تخم
- لارو
- تشکیل شفیره
- پشه بالغ
مدت زمان لازم برای تکمیل چرخه زندگی پشهها، تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد.
- نژاد و گونه
- دمای محیط
- میزان رطوبت
از موارد تغییر دهنده مدت چرخه زندگی پشهها هستند.
طول عمر پشهها:
عموماً در شرایط ایده آل، یک ماه طول می کشد تا پشهها که زندگیشان را به شکل تخم، آغاز کرده اند، آن را به صورت حشره ای بالغ، به اتمام برسانند. اما در شرایط نامساعد، پشهها با به تعویق انداختن مراحل رشد خود، منتظر فراهم شدن شرایط بهتر می مانند، این اتفاق بیشتر در مناطقی رخ می دهد که بخشی از سال، با یخبندان و یا خشکسالی سپری می شود.
مراحل زندگی پشهها:
۱. تخمگذاری
پشه ها در سطح آب های راکد تخم گذاری می کنند و این چنین چرخه زندگی آن ها آغاز می شود.
پشه ماده تخم های خود را در دسته های ۴۰ تا ۴۰۰ تایی شناور بر سطح آب قرار می دهد، پس از یک هفته، لاروهای پشه از تخم ها خارج می شوند، لاروها قابلیت حرکت دارند و برای تأمین انرژی مورد نیاز خود، جلبک های آبزی یا یکدیگر را می خورند.
۲. دگردیسی
در انتهای مرحله لاروی، لاروها با تشکیل شفیره و عبور از مرحله دگردیسی، به پشههای بالغ تبدیل می شوند، مرحله شفیرگی نیز مانند دو مرحله تخم و لارو، در سطح آب سپری می شود.
در این مرحله که تنها چند روز طول می کشد، پشهها احتیاجی به تغذیه ندارند، آن ها تنها به اکسیژن نیاز دارند و آن را از طریق دو مجرای موجود در پشت شفیره، تأمین می کنند.
پس از چند روز، پشههای بالغی که مراحل رشدشان را به اتمام رسانده اند، از شفیره خارج می شوند، پشههای نر، عمر بسیار کوتاهتری نسبت به پشههای ماده دارند، اغلب نرها پس از خروج از شفیره، تنها یک هفته عمر می کنند در حالی که برخی ماده ها می توانند تا دو ماه به حیات خود ادامه دهند.
تغذیه پشهها:
همه جانداران، برای تأمین انرژی و بقا خود، نیازمند تغذیه هستند، پشهها نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
منبع غذایی اصلی پشههای بالغ نر و ماده در بیشتر گونه های این حشره، شهد گیاهان است، در حالی که پشههای نر فقط شهد گیاه می خورند، پشههای ماده بعضی گونه ها برای تخم گذاری، مجبور به تغذیه از خون هستند.
نیش پشهها وسیله ای برای تغذیه آن ها است. این حشرات برای دسترسی به خون، نیش بلند خود را در بدن فرو می برند. درست همزمان با نیش زدن، حشره بزاق خود را در بدن قربانی تزریق می کند. بزاق، حاوی مواد ضد انعقاد و بی حس کننده است به همین دلیل اغلب ما درد حاصل از گزش پشهها را احساس نمی کنیم. مواد ضد انعقاد موجود در بزاق نیز، مکیدن خون را تسهیل می کند.
بیشتر اوقات خارش و سوزش محل گزش پشه، از آلرژی به بزاق این حشره، ایجاد می شود، پشه ماده، چند روزی برای هضم خونی که خورده، به استراحت می پردازد، در این مدت مواد ضروری لازم برای رشد تخم ها از املاح موجود در خون تأمین می شود، در نتیجه تخم ها مراحل رشد خود را کامل می کنند.
اکنون نوبت به آن رسیده که پشه ماده در مکانی مناسب، تخم گذاری کند، پس از تخم گذاری، این حشره دوباره به دنبال میزبانی جدید می گردد تا خون او را بمکد.
انواع گونه های پشه:
تا کنون بیش از سه هزار نوع از پشهها شناسایی و در دسته بندی های علمی ثبت شده است. در اینجا قصد داریم برخی از رایج ترین آن ها را معرفی کنیم.
-
پشههای پا دراز:
پشههای پا دراز در واقع همان میهمانان ناخوانده شب های گرم تابستان هستند.
هرچند این پشهها ترجیح می دهند پرندگان را بگزند، اما از انسان ها هم نمی توانند بگذرند.
بیماری های ناشی از پشههای پا دراز شامل:
- ویروس نیل غربی
- آنسفالیت یا التهاب مغزی
می باشند.
-
پشهی آنوفل:
یکی از مرگبارترین گونه های پشه ساکن در مناطق گرمسیری، پشه آنوفل است. این حشره، از طریق انتقال عامل بیماری مالاریا، می تواند سبب مرگ انسان ها شود. پشههای آنوفل بر خلاف پشههای پا دراز، ترجیح می دهند از انسان و سایر پستانداران تغذیه کنند.
-
پشهی تب زرد:
پشه تب زرد بر خلاف سایر انواع پشه، بیشتر طی روز فعال است، این حشره مزاحم، خوردن خون انسان ها را به تغذیه از هر جاندار دیگری ترجیح می دهد، این مساله، پشهی تب زرد را به یکی از بزرگترین نگرانی ها برای انسان ها تبدیل کرده است.
عوارض و بیماری های ناشی از نیش پشه:
پشهها به واسطه خونخوار بودن، می توانند بیماری های خطرناک بسیاری را به انسان ها انتقال دهند، بیماری های خطرناک ناشی از پشه نظیر بیماری مالاریا، تب زرد و تب دنگی یا استخوان شکن، سالانه افراد زیادی را از بین می برند.
علاوه بر بیماری ها، پشهها می توانند یک لحظه خواب خوش را به آرزویی دست نیافتنی بدل کنند، چرا که نه تنها گزش پشه ناراحت کننده است، بلکه سر و صدای مداوم و آزار دهنده آن ها در سکوت شب، می تواند خواب را از چشمانتان برباید.
پشه ها چطور انسان ها را می یابند؟
پشه ها چنان بر روی یافتن قربانی متمرکز هستند که برای رسیدن به آن تمام تلاش خود را به کار می بندند.
موارد زیادی وجود دارد که پشهها را به سمت قربانی شان هدایت می کند به عنوان مثال:
- تولید کربن دی اکسید
- دمای بدن
- رطوبت حاصل از تعریق
- بوی بدن
از عوامل هدایت کننده این حشرات به سمت قربانی هستند.
استفاده از کربن دی اکسید برای تعیین مکان طعمه، یکی از مهمترین و هوشمندانه ترین این موارد است، در کنار گاز CO۲، دما، بو و میزان تعریق بدن نیز از دیگر مواردی هستند که پشهها را به سمت طعمه می کشانند.
راه های از بین بردن پشه چیست؟
- جلوگیری از افزایش جمعیت پشهها
- جلوگیری از نفوذ پشه ها به محیط داخلی
- استفاده از مواد طبیعی دافع پشهها
- دفع پشهها با مواد شیمیایی
- استفاده از پشهبند
- استفاده از توری پنجره ها
از آنجا که پشهها قابلیت پرواز دارند، مبارزه با آن ها به اندازه مبارزه با حشراتی چون مورچه و سوسک، کار آسانی نیست، با این وجود روش هایی وجود دارد که می تواند مانع از ازدیاد پشه در نزدیکی محیط زندگی شود.
از بین بردن آب های راکد اطراف خانه، یکی از بهترین روش های مبارزه با پشه ها است، در واقع شما با انجام این کار، محل تخم گذاری پشهها را از بین می برید، به این ترتیب پشهها مجبور می شوند مکان جدیدی را برای زندگی بیابند.
روش دیگر، مانند استفاده از رایحه های دافع پشه نیز می تواند این حشرات را از شما دور کند، همچنین برای مصون ماندن از نیش پشهها در طول شب، می توانید از پشهبند استفاده کنید.
رایج ترین نژادهای پشه:
- پشه کوره
- پشه خاکی
- پشه پا بلند
- پشه آنوفل
← جهت نمایش پاسخ سوالات زیر و سوالات متداول دیگر در مورد پشه، کلیک کنید
۱ – آیا می دانید قویترین سم پشه چیست؟
۲ – سم پشه کش بات را از کجا می توان تهیه کرد؟
۳ – سم پشه کش قوی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
۴ – آیا سم پشه کلزا با سم پشه های خانگی متفاوت است؟
۵ – از کدام سم برای پشه توالت می توان استفاده کرد؟
۶ – آیا میتوان از سموم دیگر به عنوان سم پشه سفید استفاده کرد؟
۷ – چند نوع سم قوی برای پشه توالت وجود دارد؟
۸ – بهترین سم برای پشه کوره کدام است؟
سلام میخواستم بگم منزل ما از این پشهها که نیش میزنن زیاد داریم برای از بین بردن آنها چکار کنیم
https://afatkosh.com/